VESITERAPIA
Kontrolloitua liikuntaa sekä kuntoutumiseen sekä kunnon ylläpitoon ja kehittämiseen

Vesiterapia

Vesiterapia on koirille tarkoitettu kuntoutus- ja valmennusmenetelmä, jossa koira saa kontrolloitua liikuntaa. Hoidon vaikutusta ja tehoa voidaan säätää mm. vesiterapia-altaassa olevan juoksumaton nopeutta ja kallistuskulmaa muuttamalla sekä veden vastuksen avulla.

Vedenkorkeus valitaan koiran koon ja harjoituksen laadun mukaan. Lämpötila asetetaan sopivaksi. Altaan sivuseinät ovat lasia alas asti, joten koiran liikkeiden tarkkailu on helppoa. Allas on päältä avoin, päädyissä on kulkutiet. Suuret koirat astuvat altaaseen itse, pienet avustetaan sisään. Koira lähtee luonnostaa askeltamaan juoksumaton lähtiessä liikkeelle ensimmäistä kertaa.

"Vesikävely on osa koiran fysioterapiaa, jota annetaan mm. tuki- ja liikuntaelinten ongelmissa, koiran fyysisen kunnon kohentamiseksi sekä monenlaisten kiputilojen hoidossa. Agilitykoirille vesikävely tai -juoksu takaa huippunsa viritetyn suorituskyvyn ja on mainio tapa kohottaa kuntoa vaikkapa kovien pakkasjaksojen aikana. Opittuaan vesikävelyn, koirat nauttivat siitä silminnähden."

Veden vastus, noste, hydrostaattinen paine ja lämpö ovat vesiterapian ominaispiirteitä, jotka hyödynnetään hoidettaessa koiran lihasten ja jänteiden tulehduksia, painonhallinnassa sekä kun kävely muuten on vaivalloista. Vesikävely vahvistaa lihaksia, avaa nivelten liikeratoja, kohentaa tasapainoa, lievittää kipua sekä vahvistaa hengitystä ja verenkiertoa. Harrastuskoirille vesikävely tuo yhden nivelystävällisen harjoittelutavan lisää, kun halutaan ennaltaehkäistä tuki- ja liikuntaelinongelmia.

Koirakoulu ACE:n ammattitaitoisten eläinfysioterapeuttien käyttämä vesiterapia-allas on suomalainen tuote. Altaan suunnittelussa on käytetty hyväksi yli viidentoista vuoden kokemusta terapia-altaiden ja kylpyhoitomenetelmien kehittämisessä. Hoidoissa käytetävä vesiterapialaite edustaa alansa uusinta teknologiaa.

Kuntoutuspotilaiden omistajat huomio!

Hoidamme kuntoutuspotilaita eläinlääkärin lähetteellä tai konsultoinnilla. Ajanvaraus hyvinvointipalveluihin tapahtuu tekstiviestillä tai sähköpostilla. Vesiterapiaa on tarjolla Varkaudessa ACE Hyvinvoinnin toimipisteessä osoitteessa Relanderinkatu 55.

puh: 050 596 6036
e-mail: acehyvinvointi@gmail.com