Koirahieronta
Hierontaa urheilu- sekä kotikoirille

Koirahieronta

Yhteistyössä eläinfysioterapeutin kanssa ACE:lla toimii myös urheilukoirahieroja.

Urheileva koira on rinnastettavissa huippu-urheilijaan, jolloin lihashuolto on erittäin tärkeä osa koiran elämää. Urheileva koira tarvitsee lihashuoltoa ja hieronnalla voidaan vaikuttaa ennaltaehkäisevästi lihasten toimintakykyyn ja esim. estää revähtämisvammojen syntymistä. Elastisempi lihas työskentelee ja palautuu paremmin kuin hoitamaton lihas. Hierontaa voidaan käyttää suoritusten maksimointiin ennen kilpailuja, näyttelyitä tai metsästyskautta. Suoritusten jälkeen hieronta on palauttavaa hoitoa. 

Hieronnalla voidaan hoitaa myös vanhoja vammoja sekä antaa tukihoitoa lääkinnällisten toimenpiteiden jälkihoidossa yhteistyössä eläinlääkärin ja eläinfysioterapeutin kanssa. Hieronta sopii nivel-, jänne- ja selkäongelmista kärsiville sekä lihasrevähdyksistä ja luunmurtumista toipuville. Hieronnasta voi olla apua myös rakennevikojen aiheuttamiin ongelmiin myös koiran ikääntyessä. 

Hieronnan hyödyt

Hieronnan vaikutuksia ovat mm. kivun lievitys, rentoutuminen, verenkierron vapautuminen, nivelten liikeratojen parantuminen, notkeuden ja koordinaation ylläpito, palautumisprosessin nopeutuminen, jännityksistä ja rasituksista toipumisen nopeutuminen, aineenvaihdunnan lisääntyminen sekä stressin väheneminen.